sociaal ondernemen als bijbaan

een oplossing voor  

motivatieproblemen van
drop-outs en onderpresteerders

jong pionierend talent 

benutten voor een maatschappij in transitie

Onderpresteerders en drop-outs zijn vaak eigenlijk pioniers die nog niet de ruimte hebben gekregen om hun talent tot bloei te laten komen. Hun talent wordt nog niet erkend en benut. Zonde!  

 • EIGEN RUIMTE LEREN MAKEN Wij willen deze jongeren leren hoe ze, door te ondernemen, weer bewegingsruimte voor zichzelf kunnen creëren.
   

 • PERSPECTIEF | MOTIVATIE Ook willen we ze de ruimte geven om, vrij van schoolkaders, te ontdekken hoe en waaraan ze hun tijd wel willen investeren.  
   

 • ERKENNING Iedereen wil gezien worden. Wij willen deze jongeren aandacht en erkenning bieden voor hun talent zodat deze tot uiting komt!
   

 • NETWERK Iemand die in jou gelooft, met het juiste netwerk en ervaring, kan je helpen door kansen voor je te creëren en kennis te delen. Wij willen deze jongeren matchen aan een ondernemer die achter hun gaat staan. Daarnaast willen we dat jongeren zich kunnen omringen met gelijkgestemden; andere ondernemers die net zo denken en doen als zij! 

 

 

 

We kunnen kennis en macht steeds makkelijker decentraliseren. We hoeven hierdoor minder vanuit hiërarchie te werken en kunnen steeds meer samenwerken op basis van gemeenschappelijke belangen, vertrouwen en zelfsturing. 

 

Veel organisaties (zoals scholen) beschikken niet over de eigenschappen en vaardigheden om met deze transitie mee te bewegen. Terwijl deze jongeren juist over die eigenschappen beschikken! 

 • FRISSE ENERGIE NODIG? We willen bedrijven helpen om vernieuwing op gang te brengen. Wij begeleiden de jongeren om hun eigenwijsheid daarvoor professioneel in te zetten! Lees hier meer over onze onderwijsambities

 • HERKEN JE JEZELF?  We horen ondernemers vaak zeggen:"Was dit initiatief er maar toen ik jong was". Nu is het er! en kun je als ondernemer er aan bijdragen door kennis en ervaring met deze jongeren te delen. 
   

Wat we doen

"Dit is voor het eerst dat ik iets

voor mezelf leer"  

"Ondernemers denken in kansen, net als ik"

win-win oplossing 

Je kunt vakken vullen, of je bedenkt een goed idee voor een bedrijf waarmee je waarde creëert. We helpen jongeren om win-win oplossingen te bedenken met echte waarde voor zichzelf en voor organisaties. 

 Zo snijdt het mes aan twee kanten. 

 

Match #1: jongere en bedrijf

We verzamelen vernieuwingsvraagstukken vanuit bedrijven en matchen deze met de jongeren. 

 

Match #2: jongere en ondernemer

We matchen de jongere en het vraagstuk die hij aangaat met een ondernemer die hem daarin wil helpen. 

 

van idee tot opdracht 

We helpen de jongeren om hun idee uit te werken tot een opdracht waarop de bedrijven akkoord willen geven. De jongeren kunnen vervolgens deze opdracht onder onze begeleiding uitvoeren als bijbaan.

van rebel tot pionier  

We begeleiden de jongeren gedurende hun opdracht bij het bedrijf in ondernemen en specifiek in hoe zij hun eigenwijsheid in kunnen zetten om positieve beweging te creëren.  

Connnected community

De jongeren blijven in onze community. Wij organiseren events en blijven ze kansen bieden om zichzelf te ontwikkelen. Na afloop van het traject kennen de bedrijven, jongeren en coach-ondernemers elkaar en weten zij elkaar te vinden voor nieuwe kansen. 

Waarom ondernemen als bijbaan?

WERKEN IN DE NIEUWE ECONOMIE Een goed idee heeft waarde voor beide partijen. We willen jongeren stimuleren om met hun ideeën bij te dragen aan een duurzamer maatschappelijk welzijn. 

 • Wij bieden daarom workshops over ondernemen in een nieuwe economie en design thinking om tot een goed voorstel te komen. 

  

 • Het perspectief op een bijbaan of een eigen winstgevende onderneming motiveert jongeren om extra tijd te investeren in een buitenschools traject. Wat het hun oplevert aan leermotivatie, toekomstperspectief en ontwikkeling, ervaren ze vaak pas als ze er aan meedoen. Vergeet niet dat onderpresteerders en drop-outs hun intrinsieke motivatie voor leren buiten hun eigen tijd om, vaak een beetje verloren zijn. Daarom helpen we ze om over een drempel heen te stappen door het traject aan te bieden als bijbaan.  
   

 • Niet alle waarde is uit te drukken in geld. Daarom zijn wij partner van een app waarmee acties met maatschappelijke waarde worden beloond in credits waarmee duurzame producten en diensten te koop zijn.